Jak vybrat košili

Jak vybrat košili

Mužská košile je základním kamenem mnoha outfitů – od formálních až po volnočasové. Správně zvolená košile může dodat vášmu vzhledu eleganci, sebevědomí a styl. Pokud si nejste jistí, jak správně vybrat mužskou košili, následujte tento návod, který vám pomůže udělat správnou volbu.

  1.  Velikost je klíčová: Prvním a nejdůležitějším krokem je zjistit správnou velikost. Správně padající košile by měla být dostatečně volná, abyste se v ní mohli pohybovat, ale zároveň neměla vytvářet zbytečné volné záhyby látky. Změřte si obvod krku, obvod hrudníku a délku rukávu a porovnejte tyto údaje s tabulkou velikostí nabízenou výrobcem.
  2. Střih: Existuje několik základních střihů košil, které byste měli zvážit:

    • Klasický střih: Tento střih je obvykle volnější a nabízí větší pohodlí. Hodí se pro formální i neformální příležitosti.
    • Slim fit: Tento střih je užší a lépe se přizpůsobuje tvaru těla. Je vhodný pro moderní, středně formální outfit.
    • Modern fit: Jedná se o střední cestu mezi klasickým a slim fit, nabízí pohodlí i určitou eleganci.
  3. Materiál: Materiál košile je důležitý z hlediska pohodlí i vzhledu. Bavlněné košile jsou oblíbené pro svou pohodlnost a prodyšnost, ideální na denní nošení. Pro formální příležitosti můžete zvolit košile z jemnějších materiálů jako je například oxfordská bavlna. Na léto jsou vhodné košile z lehkých materiálů, jako je lněná košile.

  4. Barva a vzor: Barvu košile si vyberte podle vašeho osobního stylu a toho, k čemu budete košili nosit. Bílé a modré košile jsou klasikou a hodí se téměř ke všemu. Pokud chcete něco více výrazného, můžete zvolit košili s jemným vzorem, proužky nebo kostkovanou.

  5. Klopy a manžety: Věnujte pozornost také detailům jako jsou klopy (které drží límeček vzhůru) a manžety (které uzavírají rukáv). Existuje několik typů límečků – od klasických button-down po elegantní italské límečky. Manžety mohou být jednoduché, s knoflíčkem nebo na zapínání manžetovými knoflíčky.

  6. Délka košile: Správná délka košile je také důležitá. Měla by končit někde mezi boky a rozkrokem. Příliš krátká košile může působit neprofesionálně, zatímco příliš dlouhá může vytvářet nevzhledné záhyby.

  7. Vyzkoušejte si ji: Nejlepší způsob, jak zjistit, zda vám košile skvěle padne, je ji vyzkoušet. Při zkoušení si dbejte na to, aby jste se mohli volně pohybovat a abyste se cítili pohodlně.

  8. Údržba a péče: Před koupí zkontrolujte, jaký způsob údržby vyžaduje košile. Některé materiály mohou vyžadovat speciální péči, jako je ruční praní nebo žehlení.

Sledováním těchto kroků můžete snadno vybrat mužskou košili, která bude odpovídat vašemu stylu, postavě a příležitosti, na kterou ji chcete nosit. Paměťte si, že správná košile může udělat zázraky pro váš celkový vzhled a sebevědomí.

Split blok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent dapibus. Aliquam erat volutpat. Aliquam erat volutpat. Duis viverra diam non justo. Aliquam ante. Aliquam in lorem sit amet leo accumsan lacinia. Nullam at arcu a est sollicitudin euismod. Suspendisse sagittis ultrices augue. 

Split 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent dapibus. Aliquam erat volutpat. Aliquam erat volutpat. Duis viverra diam non justo. Aliquam ante. Aliquam in lorem sit amet leo accumsan lacinia. Nullam at arcu a est sollicitudin euismod. Suspendisse sagittis ultrices augue. 

Galerie

Novinky ze světa pánského oblékání

Získáte pravidelné informace o novinkách a tipech na různé příležitosti, od našeho předního britského designéra Anthony Procopiho

Přihlášením souhlasíte se zpravováním osobních údajů
Zákaznická podpora

pondělí-pátek, 9:00-17:30

739 072 382
eshop@anthonys.cz

© 2024 ANTHONY’S

Provozovatel INEXAD Fashion s.r.o., IČO: 05205000

BB Centrum budova B, Vyskočilova 1422/1a 140 00 Praha 4

GopayVisaMaster CardVisaMaestroMaster CardMaster Card ElektronicVisa elektron
Zde vám najdeme vaší velikost

Zákaznická linka:

pondělí-pátek, 9:00-17:30

739 072 382